Hygiëne Inspecties

Wij kunnen voor u een ‘QuickScan’, dat is een snelle hygiëne inspectie, uitvoeren. 

De Nederlandse warenwet vereist dat in alle processtappen bij bereiding, behandeling, opslag en transport van eet- en drinkwaren de hoogste mate van hygiëne wordt gewaarborgd. De NVWA ziet streng toe op de naleving van deze vereisten. Voor een objectief oordeel kunnen wij desgewenst regelmatig hygiëne-audits uitvoeren, adviseren bij het uitvoeren van de hygiëneregels, en uw personeel trainen in de basisvaardigheden van HACCP.

Tijdens de uitvoering van hygiëne-inspecties baseren wij ons op geldende wet- en regelgeving, maar ook op de aanvullende richtlijnen, die kunnen zijn opgenomen in de wettelijk erkende hygiënecodes voor verschillende sectoren (zoals horeca/catering en zorginstellingen) of in certificeernormen als HACCP, BRC, IFS, FSSC 22000 e.a.

Wij beoordelen tijdens de door ons uitgevoerde hygiëneaudits onder meer:

Na de inspectie bespreken wij met u de bevindingen van de hygiëne-inspectie en ontvangt u binnen 1 tot 2 weken een uitgebreide rapportage van onze bevindingen met waar mogelijk voorstellen c.q. aanbevelingen voor aanpassing/verbetering van de situatie, dat als basis kan dienen voor een op te stellen verbeterplan. Wij staan naast u en voorzien u van gedegen advies.


Deze informatie is tevens ons uitgangspunt voor volgende inspecties om zo uw bedrijfshygiëne systematisch te kunnen verbeteren.

In overleg kunnen de hygiëne-inspecties zowel gepland als ongepland worden uitgevoerd en desgewenst met of zonder vooraankondiging.

Hygiëne inspecties

Microbiologische analyses

KPI Kwaliteit & Proces Inspectie maakt bovendien de kwaliteit van uw werkomgeving inzichtelijk door:

Op deze wijze stellen wij de klant centraal en willen wij zo goed als mogelijk voorzien in de behoeften en wensen van onze klanten. Hierbij hebben wij samenwerken, communiceren en kwaliteit leveren hoog in het vaandel staan.