• AUDITS

    AUDITS

    Audits bij voedselverwerkende bedrijven

     

  • Inspecties

    INSPECTIES

    Hygiëne borging in voedselverwerkende bedrijven

     

  • Intake

    INTAKE CONTROLE

    Intake controle bij voedselverwerkende bedrijven

     

  • Hygiëne Inspecties

    HYGIËNE INSPECTIES

    Hygiëne inspecties bij voedselverwerkende bedrijven

     

  • Inspecties

    INSPECTIES

    Glaceerbepaling van vis

     

  • AUDITS

    AUDITS

    Audits in voedselverwerkende bedrijven

     

  • Inspecties

    INSPECTIES

    Hygiëne borging in voedselverwerkende bedrijven

     

  • Inspecties

    INSPECTIES

    Glaceerbepaling van vis

     

  • INSPECTIES

    INSPECTIES

    Intake controle van grondstoffen

     

  • INSPECTIES

    INSPECTIES

    Interne inspecties (temperatuursbeheersing) bij voedselverwerkende bedrijven

     

  • Audits

    AUDITS

    Audits bij retailbedrijven

     

Wij kunnen voor u een ‘QuickScan’, dat is een snelle hygiëne inspectie, uitvoeren. 

De Nederlandse warenwet vereist dat in alle processtappen bij bereiding, behandeling, opslag en transport van eet- en drinkwaren de hoogste mate van hygiëne wordt gewaarborgd. De NVWA ziet streng toe op de naleving van deze vereisten. Voor een objectief oordeel kunnen wij desgewenst regelmatig hygiëne-audits uitvoeren, adviseren bij het uitvoeren van de hygiëneregels, en uw personeel trainen in de basisvaardigheden van HACCP.

Tijdens de uitvoering van hygiëne-inspecties baseren wij ons op geldende wet- en regelgeving, maar ook op de aanvullende richtlijnen, die kunnen zijn opgenomen in de wettelijk erkende hygiënecodes voor verschillende sectoren (zoals horeca/catering en zorginstellingen) of in certificeernormen als HACCP, BRC, IFS, FSSC 22000 e.a.

Wij beoordelen tijdens de door ons uitgevoerde hygiëneaudits onder meer:

  • De staat van algemene bedrijfs- en proceshygiëne.
  • Richtlijnen voor en naleving van persoonlijke hygiëne.
  • Systeem van goederenopslag.
  • Routings van product en personen.
  • Onderhoud van apparatuur en gebouwen.
  • Bestrijding van ongedierte.
  • Afvalverwerking.
  • Geschiktheid van de ruimtes waarin productbereiding plaatsvindt.

Na de inspectie bespreken wij met u de bevindingen van de hygiëne-inspectie en ontvangt u binnen 1 tot 2 weken een uitgebreide rapportage van onze bevindingen met waar mogelijk voorstellen c.q. aanbevelingen voor aanpassing/verbetering van de situatie, dat als basis kan dienen voor een op te stellen verbeterplan. Wij staan naast u en voorzien u van gedegen advies.


Deze informatie is tevens ons uitgangspunt voor volgende inspecties om zo uw bedrijfshygiëne systematisch te kunnen verbeteren.

In overleg kunnen de hygiëne-inspecties zowel gepland als ongepland worden uitgevoerd en desgewenst met of zonder vooraankondiging.

Hygiëne inspecties

Microbiologische analyses

KPI Kwaliteit & Proces Inspectie maakt bovendien de kwaliteit van uw werkomgeving inzichtelijk door:

  • Oppervlakmonsters
: met Swabs of Rodacplaatjes tonen we eventuele aanwezigheid van micro-organismen aan. 
  • Listeria omgevingsonderzoek
: door oppervlakken te bemonsteren tonen we in ons laboratorium aan of er Listeria-bacteriën in uw productie-omgeving zijn. KPI kan u eventueel helpen bij de bestrijding.
  • Luchtonderzoek
: KPI Kwaliteit & Proces Inspecties kan uw luchtkwaliteit meten met luchtonderzoek via settleplaten of een airsampler.
  • Chemische analyses
: desgewenst kan KPI Kwaliteit & Proces Inspecties ook analyses uitvoeren voor het aantonen van de maximumgehalten aan ongewenste stoffen in levensmiddelen. Omdat wij deze gewenste bekwaamheden niet in eigen huis hebben, kunnen wij u verder helpen, via onze contacten, met een erkend en geaccrediteerd laboratorium. 

Op deze wijze stellen wij de klant centraal en willen wij zo goed als mogelijk voorzien in de behoeften en wensen van onze klanten. Hierbij hebben wij samenwerken, communiceren en kwaliteit leveren hoog in het vaandel staan.